Om Mental Talk / Projekter / Frivillig / Kontakt os

OM MENTAL TALK

Over 300 events fordelt på 2 faglige dage, 3 dages mini kultur- og folkemøde og 4 teamdage, fra d. 1. - 8. september 2022

Psykisk sygdom er Danmarks største folkesygdom. Derfor har vi sat os for at starte Mental Talk - Danmarks nye folkemødeformat og største samlingssted for samtaler om psykiatri og mental sundhed. Mental Talk afvikles i Herning fra den 1. til den 8. september 2022, og præsenterer kulturevents, foredrag, debatter, workshops og faglige dage samt diverse fokusprojekter, som forløber over hele året.

Flere danskere lider af psykisk sygdom end af kræft, diabetes og hjertesygdomme. I dag har ca. 20% af den voksne befolkning symptomer på psykisk sygdom, og 15% af børn og unge har været i behandling for en psykisk lidelse inden de fylder 18 år. En ud af tre borgere får en psykisk sygdom i løbet af deres liv.

Derfor er formålet med Mental Talk er at styrke den aktuelle debat og forståelse for den betydning som arbejdet med mental sundhed har for samfundet og det enkelte menneske – både lokalt, regionalt og nationalt.

Mental Talk skaber rammerne for vidensdeling, erfaringsudveksling, debat, oplysning og inspiration på tværs af brancher, interesseorganisationer og borgere. Vi skaber oplevelser med fokus på mental sundhed, i en bred og samfundsrelevant kontekst. I samarbejde med partnere fra kultur-, erhvervs- og foreningslivet samt NGO'er, universiteter og offentlige institutioner, går vi tæt på Danmarks udfordringer med mental sundhed og udfolder b.la.  civilsamfundets rolle og ansvar for at kunne forbedre mental trivsel blandt borgerne.

MENTAL SUNDHED ER LIGE SÅ VIGTIGT SOM FYSISK SUNDHED

mental vs fysik.png

HVORDAN SER UGEN UD?

Torsdag 1. sep.
ENSOMHEDSKONFERENCE &

MENTAL TALK  - Det mentale folkemøde
 

FREDAG 2. sep.
Faglig dag om Recovery og Peers &

MENTAL TALK  - Det mentale folkemøde
 

LØRDAG 3. sep.
MENTAL TALK  - Det mentale folkemøde

MANDAG 4. sep.
TEMADAG:
FALGDAG FOR DANMARKS UDSENDTE

 

TIRDSDAG 5. sep.
ERHVERSDAG:
Det mentale arbejdesmiljø

ONDSDAG 6. sep.
ERHVERSDAG
Social bæredygtighed

Bliv medlem af Mental Talk

Dit medlemskab går ubeskåret til gavn for børn og unge, der er mentalt udsatte samt voksne med psykisk sygdom.

​FOKUS PROJEKTER

Igennem samarbejde med skoler, forenings-, kultur- og erhvervsliv skal der sættes fokus på mental sundhed, hvor borgerne dagligt kommer. Mental Talk arbejder på at skabe synlighed og oplysning om mental sundhed ved samarbejdspartnerne, og bruge dem som løftestang, for et mentalt sundere Danmark.

 

Igennem udvalgte fokus projekter samarbejder Mental Talk med en lang række. partnerskaber om at få mere mental trivsel i: 

 

VIL DU VÆRE FRIVILLIG under mental talk?

Vores frivillige er grundstenen for at afholde Mental Talk. Med mere end 200 arrangementer
og 10.000 besøgende, er Mental Talk en også stor kulturbegivenhed.
Vi er derfor helt afhængige af frivillige, der vil hjælpe med at få alt til at gå op i en højere enhed. Hvis du kunne tænke dig at være en del af et helt unikt fællesskab og have meningsfyldte sjove og lærerige opgaver, så kan du allerede nu blive en del af frivilligholdet til Mental Talk.

 
Frivillig

GI’ EN HÅND MED

Som frivillig kan du varetage mange forskelligartede opgaver. Du kan blandt andet være den smilende velkomstvært til arrangementer, den rare, men bestemte vagt, der sørger for, at antallet af gæster ikke overskrider det tilladte eller den, der sørger for at opvarte aktører og kunstnere. Du kan også hjælpe med at klargøre scener, holde områder pæne og ryddelige og – i tidens ånd – spritte af.

Uanset din funktion vil du aldrig være alene – du vil altid have en medfrivillig ved din side! Derudover får du selvfølgelig mad og drikke, så dine energidepoter bliver fyldt ligeså meget op som kulturdepoterne.

NU taler vi om det!

Telefon

+45 53495049

Email

Social Media

  • Facebook
  • Instagram
Tak for din besked. Vi vender tilbage snart!