MØD ALLE VORES STANDE
PÅ DET MENTALE FOLKEMØDE

Mental Talk er mental sundhed under åben himmel. I løbet af 3 dage mødes borgere og beslutningstagere i spænende rammer I Herning midt by og dykker ned i inspirerende og oplysende samtaler.

STAND deltager

Her kan du få et overblik over, hvilke stande der kommer til at være ved Mental Talk - folkemødet i Herning

Mød Dansk skoleskak alle dage
”Dansk Skoleskak hjælper børn og unge med at holde hjernen sund og stærk. Er du interesseret i at vide mere om hvordan vi gør? Så kom forbi til en snak eller et parti. Vi holder til ved den store skakternede bil – du kan ikke misse den!”


Mød Region Midtjylland/PsykInfo Midt alle dage
Kom ind i "farmors stue", hvor vi inviterer ind til hygge, kaffe og en god snak om mental sundhed og alt muligt andet. Her kan du få stillet din nysgerrighed på både forskellige psykiske lidelser, men også få en godt snak, hvis du eller en af dine kære har nogle udfordringer. Du vil både møde fagfolk, og mennesker, der har eller har haft psykisk sygdom inde på livet.

Mød Midttrafik fredag 
Besøg Midttrafik mobile kundecenter, hvor vi kan vejlede i de forskellige produkter og services. Vi kan hjælpe med til at gøre rejsen med kollektiv trafik tryg, bl.a. har vores chauffører fået en særlig introduktion til solsikkesnoren. Kom og tal med os om:

  • Busser, tog og flextrafik

  • Priser og den billigste rejse for dig

  • Info om billetprodukter, fx pensionistkortet

  • Rejsegaranti og andre services

Mød Bedre Pyskiatri alle dage 

I vores stand på Mental talk kan du møde repræsentanter for vores organisation, der kan fortælle dig om os og alle vores tilbud til pårørende.
Desuden kan du prøve vores ”find vej i systemet-labyrint” og ”pårørende-balance-sten”.
Vi glæder os til at møde dig!

 

Mød Sind Landsforening alle dage
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed arbejder for at skabe forståelse og tolerance for mennesker med sindslidelse og deres pårørende. Du kan komme forbi vores stand og hører om vores arbejde. Du kan også hører om hvordan du kan blive medlem, frivillig eller på anden måde støtte op om SIND, både lokalt og på landsplan.
 

Mød Viborg stift alle dage

Vi præsenterer nogle af vores aktiviteter, der har fokus på fællesskaber og mental sundhed. Repræsentanter for Sjælesorg på Nettet og Folkekirkens Familiestøtte vil være til stede på standen noget af tiden. Vi vil gerne i dialog om nye tiltag, vi som folkekirke kan udvikle og tilbyde evt. i samarbejde med andre. Vælg en gratis kop på vores koppetræ, få en kop kaffe og deltag i konkurrencen om en kæmpe købmandskurv.

Mød Ældre Sagen alle dage 

En af de fremmeste opgaver vi har i Ældre Sagen i Herning er at tage hånd om ensomhed blandt vore medlemmer. Derfor har vi en del tilbud, der er decideret målrettet denne gruppe. I det omfang det overhovedet er muligt formidler vi besøgsvenner, tryghedsopkald hver morgen 24/7, bisiddere, spis sammen mm. Kom og få en snak med en af os om hvad vi kan tilbyde. Vi tager også gerne en snak om den uretfærdighed der begynder at tegne sig i forbindelse med akutophold – hvem skal betale det!!!

Mød Jobbanken alle dage 

Jobbanken er en nonprofit NGO, der siden 2003 har arbejdet for at skabe øget varig beskæftigelse.

Jobbankens målgruppe er førtidspensionister med et følsomt sind, som har arbejdsmæssige ressourcer men ikke på fuld tid.

Gennem en kombination af vejledning, opkvalificering og praktikforløb hjælper vi den psykisk sårbare til ansættelse i job med løntilskud eller deltidsjob på ordinære vilkår.

I Jobbanken kender vi psykisk sårbares udfordringer og ved, hvilke indsatser der skal til for at opnå et succesfuldt ansættelsesforhold.

Mød Krifa alle dage 

Hvordan går det med at balancere arbejde og fritid? Trives du med dine kolleger? Og føler du, at dit arbejde giver mening? Det kan du blandt andet få svar på, hvis du kigger forbi vores stand. Har du lyst til at vide endnu mere, så står vores flinke og dygtige trivselseksperter klar med gode råd til, hvordan du kan forbedre lige netop din arbejdslyst. Vi glæder os til at se dig – uanset om du trives i dit job og bare vil have det bekræftet, eller om du er lav på arbejdslyst og mangler råd til at handle på det. 

Mød Fokus på talent torsdag og fredag
Fokus på talent er Ungdomscenter Knudsmosens arbejdende, kreative værksted og butik i Bredgade 44 i Herning. 
 

Mød Velliv Foreningen alle dage 

Velliv Foreningen uddeler som en fond til indsatser på arbejdspladser, og initiativer i civilsamfundet, der styrker den mentale sundhed hos voksne. Besøg Velliv Foreningen og hør hvordan I sammen på arbejdspladsen kan styrke jeres arbejdstrivsel, eller om vi støtter jeres projekt.

Mød Headspace alle dage 
Hos headspace Danmarks stand kan man få en snak om, hvad headspace er, hvad vi laver, og hvordan vi arbejder på de unges præmisser. Man vil kunne møde ansatte og frivillige fra headspace, og i løbet af dagene vil vi i fællesskab lave en væg/collage med udklip af ord, sætninger, billeder ud fra et overordnet tema indenfor mental sundhed. 
 

Mød Bobelberg torsdag 

Kom forbi og hør om fællesskaberne på Boblberg.
Boblberg er en platform, hvor du og andre brugere kan skabe nye sociale relationer og fællesskaber baseret på jeres fælles interesser. Det er et uformelt forum, hvor du har en unik mulighed for at finde andre, der står i samme situation som dig og leder efter det samme

Mød Brugerlægerne lørdag 
Brugerlærerne i psykiatri i Ringkøbing-Skjern Kommune er en forening der støttet af Trygfonden tilbyder gratis undervisning om det at lide af en sindslidelse i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi er 3 psykisk sårbare med hver vores diagnose. Vi har eksisteret siden 2007 og har dækket alle afkroge af over Kommunen med oplæg og efterfølgende debat. Vi har undervist mange hundrede gange og vi påstår at borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune er nogen af dem der ved mest om psykiatri i hele landet.

 

 

Åbningstider for standpladser er fra torsdag kl. 12 - 19, fredag kl. 10 - 21 og lørdag fra 10 - 16.